Spetsstickat – Lace

Jag stickar varje torsdag kväll tillsammans med ett gäng tanter, damer och flickor på Scalloway Museum. Det är ett härligt gäng och för några veckor sedan tog en av damerna, Cathie, med en kartong full med spetsstickade sjalar, både fyrkantiga och avlånga. Nike Air Max 2017 Goedkoop Samt en klänning storlek ca 4 år. Nike Flyknit Air Max Dame Allt stickat i sytrådstunt handspunnet ullgarn. Flera av sjalarna är över 100 år gamla. Nike Air Max LUNAR90 C3.0 Dame Cathie lät mig låna kartongens innehåll och jag tog dem till “mitt” museum där vi packade om varje sjal i museets förpackningsmaterial samt fotograferade dem för att sedan naturligtvis återlämna dem.Kathy's collection 005aKathy's collection 1           Till veckan ska jag träffa Cathie för att få reda på mer om sjalarna samt höra historien om klänningen. Air Max 2015 Heren Goedkoop Till den återkommer jag kanske… Nike Air Max 90 VT Dames I’ve had the great privilege to see a private collection of lace shawls, stoles and even a tiny dress. Nike Free TR Fit Goedkoop They belong to a lady, Cathie, whom I met at the Scalloway Museum where we knit every Thursday evening. Cathie let me take the collection to “my” museum where we packed each item in a proper way and photographed them.

3 thoughts on “Spetsstickat – Lace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *