Cathies klänning – Cathie’s dress

Lite mer om den vackra klänningen, stickad i tunt, tunt handspunnet ullgarn. Nike Air Max 90 PRM EM Dame Den stickades av Cathies “gammelmoster” och vann första pris på en nationell utställning, antagligen i slutet av 1920-talet eller i början av 1930-talet. Nike Free Run 3 Goedkoop Eftersom Cathie var den enda flickan som kunde ha den fick hon den och hon använde den vid flera olika tillfällen när hon var i 3-4 års åldern.div 008 På fotot har hon på sig klänningen vid två olika tillfällen. Nike Air Max LUNAR90 C3.0 Heren Fotograferad i ateljè med sin yngre bror samt iförd vingar tillsammans med författaren till en bok om just älvor och annat skrymt. Nieuwe Air Max   Cathies egen berättelse om klänningen finns i en bok: “Real Shetland Yarn, a collection of wolly tales and memories.” Cathie’s dress was knitted by her great aunt and it won a first prize in a national competition. Nike Free TR Fit 3 Goedkoop The dress was later given to Cathie and she wore it on different occasions. Nike Air Max 90 Bloemeny Heren&Dame In the picture you see her together with her younger brother but also dressed up as a fairy together with an author of a book about trows and fairies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *