Garn – Yarn

Det är inte bara stickning som roar mig, jag tycker mycket om att sitta vid spinnrocken. Här omges man ju av ull åt vilket håll man än tittar och nu pågår klippningen av fåren för fullt. Nike Air Huarache Heren Shetlandsfåret har ju en fantastisk ull i många olika färger, allt från vitt över grått och brunt till svart. Den är lätt att spinna och ger ett mjukt och följsamt garn. Air Max 2016 Dames Goedkoop 008 Har just spunnit Leicester ull, något helt annat! Långa silkeslika fibrer med hög glans. Köpte ett hekto ull bara på prov eftersom den är ganska dyr. Men vackert blev det! Måste kanske köpa mer. Air Max Tailwind 7 Goedkoop Nu har jag börjat spinna en helt annan sorts ull, Scottish Blackface, ett får av en helt annan kaliber. Långa fibrer ja, men kraftiga! De har lite underull men långa kraftiga täckhår som naturligtvis ger ett mycket slitstarkt garn. Tyvärr är länkarna på engelska men jag är säker på att du kan få en liten uppfattning om de olika fårraserna. Nike Darwin Goedkoop Efter en varm och solig dag drog dimman in på eftermiddagen, attans också! Besides knitting I enjoy sitting by the spinningwheel. Shetland is of course as close to paradise you can get as a wool lover but I really like trying other kinds of fleece as well. Nike Air Max Heren Goedkoop Spun 100 g Leicester fleece, long, silky and soft fibers as a contrast to the Scottish Blackface I’m working on now. A fleece just the opposite of Leicester but with its own charm and sturdiness. In other words good for socks… Air Max 2015 Flyknit Goedkoop The links to the three different sheep mentioned in the Swedish text are in English.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *