Spinna – Spinning

Nej, detta handlar inte om att sitta vid en motionscykel, det här handlar om att spinna garn! KardmaskinJag har lånat en handdriven kardmaskin och insett att det är inte dumt. Jag tycker om att handkarda men det tar tid och sliter på både händer och axlar. Med denna fina maskin spar man mycket tid och får riktigt fint kardad ull att spinna. Just nu spinner jag ull från värmlandsfår. Den ull jag har är i fyra “färger”. Mörk, nästan svart, två nyanser brun och en nästan vit. Air Max 2016 Flyknit Goedkoop Jag spinner för det mesta på en spinnrock som jag fick av mina föräldrar och syskon för 25 år sedan. Då var den nygjord av en svarvkunnig snickare i Västerbotten. Nike Air Max 1 Heren Den är snabb och lättspunnen men för en del oväsen…Spinnrocken jag lärde mig spinna för många år sen men har upptäckt att jag lär mig nya saker hela tiden. Nike Air Max 2017 Goedkoop Att vistas på Shetland där traditionen att spinna garn fortfarande är ganska levande har utvecklat mitt spinnande ytterligare. VärmlandsullVärmlandsullen jag jobbar med nu blir ett fantastiskt vackert garn. Det är ju alltid kvaliteten på ullen som avgör garnets kvalité men även hur man förbereder ullen. Detta garn spinner jag lite hårt, så det vill korva sig lite när jag tvinnar det. Med efter tvätt och efter det fått torka väl sträckt blir det ett jämt, mjukt och glansigt garn.   I really enjoy knitting but second best is sitting by the spinningwheel. I learned to spin many years ago but having spent a lot of time on Shetland where spinning still is very much alive, I’ve learned a lot more and I have become a better spinner. Right now I’m working with fleece from an old Swedish breed –Värmlandsfår – whose fleece reminds a little of the fleece from a Shetland sheep. Natural colours ranging from white over fawn, brown, gray to black. Air Max 2016 Heren Goedkoop A lovely fleece to work with. I’m pleased with the yarn I’ve spun but one has to remember that most of it is in the quality and the preparation of the fleece. Nike AIR Max 2017 Dames Zwart Wit As a spinner I’ve handcarded most of the fleece I’ve spun but now I have borrowed a drum carding machine and I must say I’m happy to work with it. Partly because it is nice to my sore hands and shoulders but also because it cards really nicely.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *