Bokklubb – Bookclub

Vi är 6 kvinnor, ibland 7 eftersom vi har en medlem på distans från Köpenhamn, i “kulturtantsåldern” som har en bokklubb. Vi har inte alltid varit tanter, när vi började för över 15 år sedan var vi nog bara medelålders… Vår bokklubb är en mycket löst hållen klubb som träffas ungefär en gång i månaden. Då äter vi gott, dricker gott och pratar om böcker. Nike Air Max 95-360 Heren Naturligtvis handlar samtalen emellanåt om annat, t ex tillståndet i världen. Vi har alla arbetat, eller arbetar fortfarande, i skolan och omsorgen och just den världen blir ibland ett samtalsämne. Vår läsning är ganska spridd, vi har olika läsintressen vilket gör att vi delar med oss och ger varandra impulser att läsa sådant vi kanske annars inte skulle läsa. Nike Air Max 90 Mid NO SEW Heren Men “mötet” avslutas alltid med att kvällens värdinna delar ut en bok åt alla som därmed blir gemensam läsning och kan pratas om på nästa möte. Nike Air Max 90 Honeycomb Dame Gårdagskvällens gåvobok heter Augustenbad En Sommar skriven av Anneli Jordahl. Jag återkommer naturligtvis till boken när jag läst den… Nike Air Max LUNAR90 C3.0 Heren Den bok jag tog upp på gårdagskvällens träff heter Americanah, skriven av den nigerianska författarinnan Chimamanda Ngozi Adichie. Det är en författarinna jag fascineras av. Air Max 2015 Heren Goedkoop Särskilt hennes förmåga att få mig, som vit kvinna från landet i norr, att uppleva att det hon skriver om, och formulerar så bra, rör och berör också mig trots att det handlar om en svart kvinna i helt andra världsdelar. Jag kan dessutom varmt rekommendera hennes debutbok Lila Hibiscus. Nike Free 5.0 V4 Goedkoop En bok som inte lämnar läsaren oberörd, det tror jag att jag kan garantera… We are 6, sometimes 7 ladies who meet about once a month. We eat good food, have a glas or two of a good wine and talk ablout books! In other words; a bookclub. We have met for well over 15 years and plan to continue forever… We not only talk about books, sometimes the discussion widens to the state of the world and other topics that just need to be talked about. But books are the core of the meetings. We have very different reading interests and therefor we can influence eachother to read something we otherwise might not have read. The hostess of the evening also gives each member a book to read until the next meeting. But it is not a must to have read it but we ususally do, since we have learned to choose books that all of us finds interesting most of the time. The book chosen at yesterday’s meeting is of course in Swedish and also by a Swedish author so I wont bother you with it. But I will mention a book I had read and told my collegues about, Americanah by the Nigerian author Chimamanda Ngozi Adichie. She has become a favourite author of mine, writing in way that I, a white lady from the very North feel that the experiences of a black woman from a totally different continent, are somehow recognizable.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *