Färdig! – Done!

Koftan är färdig002 07 och jag måste erkänna att jag är riktigt nöjd. Den är stickad i två svenska traditioner, binge och tvåändsstickning och det känns kul att kombinera dem med det fina shetländska garnet.

Den har ingen knäppning och kommer mest troligt att hållas ihop med hyskor och hakar av tenn. Ni vet; lusekoftemodellen…

Av min arbetskamrat Barbara lärde jag mig ett mycket finurligt sätt att fixa till en fin kant när man ska klippa upp, som hon i sin tur lärt sig av en svenska. På Shetland har man alltid klippt upp för halsringning och framkanter och man har fina sätt att göra det på. Men detta sätt var lite extra finurligt tycker jag.001 o7 Bilden visar hur prydligt det ser ut och om någon vill veta hur man gör kan hon/han höra av sig så ska jag försöka förklara.

Nästa projekt? Tja, vi får se…

 

My jacket is finally done and I must admit that I’m quite pleased. The Shetland wool combined with two Swedish traditions, Binge and Twoendknitting makes it quite unique.

My collegue and friend Barbara taught me a really nice way to secure the ends when you cut the front open. She learned it in her turn from a Swedish visitor.  The Shetland knitters know well how to secure threads and cut but I thought this way was very simple and neat.

If you are interested in finding out how I did you can send me a message and I’ll try to explain.

 

 

2 thoughts on “Färdig! – Done!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *