Vantar – Mittens

Jag fick ett tips om en trevlig bok med stickade vantar. Den heter Warme Handen  Warm Hands och är skriven av Carla Meijsen och Hilly van der Sluis. Det handlar om vantar och stickat från Estonia och är en riktigt trevlig bok för de som gillar vantar.

Sen ska vi ju inte glömma Solveigs vantar av Solveig Larsson. Hennes böcker har blivit lite av vantstickerskornas bibel. Där delar hon med sig av både sina mönster och inspiration till egna mönster.

If you enjoy knitting mittens the two above mentioned books are goldmines. Click the links and find out more. Solveigs website is only in Swedish but the pictures of her mittens are a great source of inspiration. She has published two books full of her own patterns that she shares with no strings attached.

Estonian knitting is rather well known and the book Warme Handen Warm Hands confirms once more the clever patterns and clever  ways of knitting.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *