Alastair!

Burra Bears på Burra

Jag har en mycket trevlig kompis på mitt skrivbord. Det är Alastair, the Burra Bear, som har varit med mig ända sedan han flörtade med mig på färjan mellan Aberdeen och Lerwick för sju år sedan. Björnarna sys på ön Burra, en av Shetland öarnas många öar, därav namnet!  De sys av gamla Fair Isle mönstrade tröjor eller koftor och blir därför en individ med helt egen karaktär – och eget namn. Har man en gammal tröja som man vill ska leva vidare som  Burra björn är det bara att ta kontakt med Wendy som är deras “mamma.

 

Min egen Alastair är lite bekymrad just nu efter att försökt klura ut vad det är jag håller på med. Till sin stora förskräckelse insåg han att jag klippte i en gammal Fair Isle mönstrad kofta och att mallarna var misstänkt likt hans egna kroppsdelar! Alistair

 

Nå, Alastair behöver inte oroa sig, mitt första, och kanske enda, försök att sy en nalle har att göra med min ryggsäck, något jag skriver mer om när vi ser om det verkligen blir en nalle!

 

 

I have a wonderful little friend on my desk, it is a Burra Bear, who right now is a bit concerned as he spotted different bear like parts cut out from an old Fair Isle jumper. No, he doesn’t have to worry, I’m not going into “the Bear Business”, I’m just attempting something for my rucksack. Hopefully it will be a small bear…I’ll get back to you on that:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *