Nalle – Bear

En nalle blev det efter mycket möda och stort besvär. Jag använde en gamma kofta som var lite för tjock för så liten nalle och eftersom jag och symaskiner inte är bästa vänner fick jag göra om vissa delar. Nallis Han fick dessutom blå ögon eftersom jag inte hade några bruna.  Mönstet hittade jag på Slöjd-Detaljer, ett gratis mönster som fungerade ganska bra.

Men någon Burra björn blev det då inte!

Just nu stickar jag  symboler som kommer att få plats i min ryggsäck. Nalle är en fin symbol för vårt behov av vänner och tröst. Glasögonen symboliserar naturligtvis klarsynthet, att se det som kanske inte alltid syns. Äpplet är står för kunskap och hjärtat är godhet, empati och sist men inte minst kärlek. Jag har t o m stickat en vandringstav som kan ge stöd i livet.

My teddy bear is no Burra Bear but still… I don’t really sew and I’m not that friendly with sewing machines so it was a bit of a struggle. My old cardigan was a bit too chunky for such a small bear so it took severel attempts. The bear will live in the rucksack as a symbol for our need of friends and comfort. The apple, the glasses and the heart will also live there as symbols for knowledge, insight and vision, love and compassion.

One thought on “Nalle – Bear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *