Lite reklam – A bit of advertising

Jokkmokks Marknad närmar sig med stormsteg och alla vi som bor och lever här har börjat förbereda oss. En del av oss som sysslar med hantverk säljer våra alster på Gamla Apoteket. En gång i tiden var huset faktiskt apotek och bostad för apotekaren och hans familj. Nu är det ett kulturhus med stort utbud av aktiviteter och utställningar året om. Sommartid, under jul och naturligtvis nu till marknaden finns en butik med hantverk av allehanda slag. Allt från trasmattor och lovikkavantar till vadmalsjackor och smörknivar. Jag kommer att bl a sälja mina handspunna garner men också annat stickat som vantar, mössor och halsdukar, men även sländor och ljusstakar som maken svarvat.P1000665

På övervåningen kan man köpa kaffe och  kommunens godaste mackor och hembakat.

Välkommen in!

 

Jokkmokk Winter Market is approaching quickly and we are all getting ready. I and many of my handicraft collegues will sell our crafts at Gamla Apoteket, the building right in the center of the market place. You will find crafts of all sorts in the shop, for example knitwear, woven rugs, wadmal jackets and buttons and much more.

The café upstairs serves the best homebakes in town! 

Welcome in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *