Sticka nytt – Knitting new

Det finns många trevliga böcker om stickning och en av dom är Stickning av Britt-Marie Christofferson. I boken finns många annorlunda sätt att sticka på, te x dubbelsidig slätstickning som jag just nu provar på. Tänker att det kanske kan bli en jacka, hur jag tänker göra återkommer jag till för som vanligt vet jag inte riktigt hur den kommer bli i slutändan.Jacka 1

Att sticka dubbelsidig slätstickning är inte alls svårt: jämt antal maskor, sticka en räta, lyft nästa med tråden framför, fortsätt på det viset, sticka, lyft, sticka, lyft…

Resultatet blir dubbelt och man kan ju använda det på det sättet till en tjock, varm och go’ halsduk te x. men man kan ju också använda det som den påse det också blir till ett kuddöverdrag, väska, grytlappar eller…  Fritt fram för fantasi alltså.

At the moment I’m trying different ways of knitting, one is the stitch below. I’m thinking that it may eventually become a jcket. I borrowed the really nice explanation  from this page.

Double Sided Stockinette Stitch: You need to cast an even number of stitches on your needle. Then begin working the double sided pattern by knitting the first stitch, then bringing the yarn at the front between the needles and slipping the next stitch purlwise. Take the yarn between the needles to the back. Knit the entire row in this manner, ending with a slipped stitch. Repeat on all the rows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *