Benvärmare – Legwarmers

Jag har en trevlig kund i Danmark som beställer benvärmare av mig. Tänkte att jag skulle göra mig lite till med detta par och sticka dem med lite olika flättekniker. Men basen är mönster tagna ur boken Traditional Fair Isle Knitting. Boken är trevlig läsning om man vill veta mer om just mönstrens historia samt är en guldgruva om man behöver mönster till sina benvärmare… För de som inte vet kan jag berätta att Fair Isle är en liten ö som hör till Shetland. Ön är känd för sin mönsterstickning i starka färger.

BenvärmareFlätteknikerna är dels Vikkel flätan samt den Lettiska flätan jag nämnt tidigare.

Tyvärr syns Vikkel flätan inte så bra, den är överst i det gula partiet. Den är lite pillig att sticka men blir en fin dekoration.

I’m knitting a pair of legwarners for a lady in Denmark using patterns from Traditional Fair Isle Knitting, a book I warmly recommend anybody interested in Fair Isle knitting. But I’m adding two different kinds of braids, the Vikkel braid and the Latvian braid. The Vikkel braid hardly shows but it is in the yellow part.

Fair Isle, by the way, is an island belonging to Shetland. The island is well known for its knitting.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *