Stickbälte – Knittingbelt

Jag tillbringar ju en hel del tid på Shetland, denna vackra lilla ögrupp mellan Atlanten och Norska havet. Där har man en mycket levande sticktradition med ett udda tillbehör; stickbältet. Man stickar med nålar som är spetsiga i bägge ändar för att kunna sätta fast den nål man arbetar med i bältet. Knitting beltGarnet kastas om nålen med höger hand och eftersom nålen sitter fast är högerhanden fri till garnet. Nike Air Max 90 JCRD Heren Denna film visar hur det går till. Nike Air Max 1 Dames Det är Hazel Tindall som stickar. Air Max 2015 Flyknit Goedkoop (Världsmästarinna i snabbstickning, se tidigare inlägg.) Överlag stickar de shetländska kvinnorna mycket fort, delvis tack vare bältet men också att stickandet har varit och är fortfarande en inkomstkälla. Nike Air Max 95-360 Heren Då blir snabbhet viktig… Nike Air Presto Schoenen Dame Goedkoop På bilden har jag spänt på mig bältet för att visa hur det ser ut men några snabbhetsmästerskap lär jag inte vinna! I spend some of my time on Shetland, the wonderful islands in the middle of oceans. Knitting is an important part of the textile heritage and has been, and still is, a source of income. The shetland women use a knitting belt to support the knitting needle which makes knitting rather fast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *