Vantar – Mittens – Shetland

Påsken har kommit och nästan gått. Firade den delvis med sonens familj och delvis med hela tjocka släkten. Mycket trevligt och framförallt gott. Resten av helgen har jag ägnat åt att sticka och nu är det vantar som gäller igen, tvåändsstickadeP1000710

De här vantarna stickar jag i Jamieson&Smiths vackra garn. Det kanske inte är det mest lämpade garnet till vantar eftersom det inte är så slitstarkt. Det är heller inte ett Z-tvinnat garn som man av tradition använder till tvåändsstickning. Men det fungerar och filtar sig vackert när man valkar det.  det finns dessutom ett stort urval av färger att leka med.

Om drygt en månad återvänder jag till Shetland och kommer då att göra reklam för det lilla museum som jag räknar som “mitt”, Shetland Textile Museum men även annat som kan vara av intresse. Museet ska få en ny hemsida, därför ingen länk än.

Men jag ska genast göra reklam för höstens stora happening, Shetland Wool Week. Programmet börjar bli klart så håll utkik eftersom många work shops och föreläsningar snabbt blir fullbokade.

Back to twoendknitting mittens after a very nice and tasty Easter Holiday.

I will return to Shetland in about a month and will of course start writing more about Shetland knitting,  the Textile Museum, and other interesting events and knitting in general. The Museum is getting a new website, will link to it when it is in place.

However don’t forget to check out  Shetland Wool Week. The program will be published soon, if you plan to participate you have to move quickly…!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *