Vantar och åter vantar Mittens…

Förra veckans påbörjade vantar är färdiga och åter igen påmindes jag om hur roligt det är att tvåändssticka!P1000711 Nästa par blir nog ett par fingervantar men först måste jag sticka ett beställningsjobb. Nike Air Max 90 II CamouflagDame Vantar men av en helt annan sort. Nike Air Max 90 Dames Omöjliga färger och omöjligt garn kanske men inom stickning är inget omöjligt. Tvärtom, det blir riktigt läckert eller hur? P1000718Denna typ av vantar stickas oftast med gult, rött, grönt och blått och kan då t ex bäras till den samiska kolten. Men norrbottniska vantar liknande denna har stickats på många platser i norr och burits av många. Nieuwe Nike Air Max 2015 Heren En fin bok skrevs 1978 av Marika Larsson; Stickat från Norrbotten. Nike Air Max Heren Kan varmt rekommendera den.   Once again I am reminded of how fun it is to knit twoendknitting, or twined knitting as the Americans call this old Swedish knitting technique. Nike Air Max 1 Dames Had planned for another pair but a colourful commission came in between. These mittens are being knitted using a pattern tradition from the North of Sweden. The colours are however not traditional….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *