Whalsay och spets – Whalsay and lace

I måndags besökte jag ön Whalsay här på Shetland, en mindre ö med ca 1000 innevånare en 20 minuters färjeresa från huvudön. Nike Air Max 95-360 Heren Det blev en jättefin dag, inte bara det att vädret var fint utan också fina besök. Blev mött vid färjan av Linda som var min “värdinna” och bjuden på lunch hemma hos henne. Sedan besökte vi hennes mamma Ina Irvine som är en fantastisk spinnerska och stickerska. spinningshed Så här fin är hennes lilla arbetsplats, ett litet sjul med inte bara värme utan också vatten. Nike AIR Max 2017 Heren Här handspinner hon de finaste garner som sedan blir tröjor eller ibland t o m sjalar som den här nedan. Tyvärr ger fotot den ingen rättvisa alls men jag kan berätta att det är ett supertunt tvåtrådigt garn av ungefär samma tjocklek som sytråd. Att sticka i svart är dessutom riktigt svårt! Ina finns på Ravelry men jag lyckades inte “koppla upp” Inas svarta sjalEfter besöket hos Ina for vi runt ön så jag fick se både de vackra utsikterna samt en del av öns forna bebyggelse. En vacker ö som inte besöks av turister så mycket. Nästa besök blev hos Joan som också är en mycket händig kvinna. Hon har, bland allt annat fint, stickat sin dotters brudklänning. Jajamänsan, spetsmönstrat! weddingdress (2)weddingdress 3           Återigen önskar jag att jag var en bättre fotograf! Men klänningen är stickad i ett mycket tunt garn och har naturligtvis ett tunt tyg under. Nike Air Max Thea Print Dame On Monday I visited Whalsay, one of the Shetland Islands. Nike Free Run 2 Goedkoop Linda met me by the ferry and gave me a wonderful tour of the island including chickensoup and knitting at her house, a visit to her Mother Ina’s spinningshed and a visit to Joan, “the mother of the Huxter hens” Now Joan does not only make hens from leftover Fair Isle knits, she also knits lace. Nike Air Max 2016 Heren Above you see her dughter’s weddingdress! Handknitted and absolutly wonderful! Ina showed me a black lace shawl she had spun the yarn for and then handknitted. You can’t really tell the beauty of it from my poor picture but it is just incredibly beautyful! To knit lace in black is probably the most difficult knitting project you can undertake.

One thought on “Whalsay och spets – Whalsay and lace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *