Shetland Textile Museum, ewes and…

Shetland Textile Museum öppnade igår med lite lagom pompa och ståt. Pompan och ståten stod eleverna vid design programmet på Shetland College för med sin fina examens utställning. Några bilder kommer men vill fråga om lov först. Museet öppnar samtidigt sin sommar utställning som i år består av ett stort antal objekt som aktiva stickerskor och designers valt ut. Personerna som valt har olika orsaker till valet, kanske har tröjan ägts av en släkting, kanske är mönstret speciellt …. LaceEn monter är naturligtvis fylld med spets stickat. Nike Air Max Dame Goedkoop Sjalar, halsdukar och t o m ett linne. Återkommer med fler bilder senare. Nike Air Max 90 Mid NO SEW Heren Nu till något helt annat stickat! Två flickor jag träffade förra året stickar tillsammans med sin mormor de sötaste små nyckelringar. Eller hur? ewe   Små får, ewes, i alla möjliga färger, alla stickade av shetlands garn. Ikväll var jag och valde ut ett antal till försäljning på museet, inte helt lätt vill jag lova eftersom de varit otroligt produktiva under vintern. Air Max 2015 Zwart Wit Goedkoop Vill du paxa en? Hör av dig…   Själv stickar jag återigen bara vantar. MittensDet lilla hjärtat har jag plockat ur en bok; Maskor och medeltid. Nike Air Max 95 Prem Tape Dame En fin bok där de flesta mönstren är inspirerade av medeltida kyrkomålningar. Nike Air Max Lunar 90 Dame       Shetland Textile Museum is now open for visitors. The summer exhibition this year is Makers Choice, where knitters and designers from Shetland have chosen items from the collection. Items that are special to the persons who chose them. Maybe a relative wore the jumper or an unusual patters… The Students at Shetland College design program are showing their work as well.

One thought on “Shetland Textile Museum, ewes and…

 1. Snälla, snälla: ett vitt får med svart huvud! Vill ha! Om möjligt.
  Och mönster till linnet som finns på bilden eller är det så enkelt som jag inbillar mig?!
  Tänk så glad min klädtokiga dotter skulle bli över ett så originellt plagg att ha över
  någon av sina kreationer!
  Har nu varit i Göteborg i tre veckor. Är hemma igen på tisdag och får då tillbaka
  Denise, som jag saknat. Hon går inte att ersätta med marsvin även om de är söta och mjuka. Det har varit ganska jobbiga veckor (jag är för gammal för superaktiva ungar
  med konflikthunger). Var en helg i Lund med Ninni och vi åkte över till Kph och åt på
  Sorgenfri med Karin och John. Kort besök eftersom Ninni ju behöver sin vila.
  Detta var bara kort men täcker nog det mesta. Längtar hem. Vill börja producera för
  kommande äventyr.
  Vi hörs framöver.
  Ha de´gott
  Ketty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *