Utställt – Exhibited

På det lilla Shetland Textile Museum där jag jobbar har många fina stickade alster utställda. En av mina favoriter är denna tröja.P1000781 Den har några år på nacken, är stoppad både här och där och just därför är den så fin. Air Max Zero Goedkoop Museet har en samling på ungefär 500 båda gamla och lite nyare alster allt från sjalar, halsdukar, mössor, tröjor till den gamla tweed vävstolen så det finns mycket att välja på när utställningar ska byggas. Nike Air Max LUNAR90 C3.0 Heren I samlingarna finns också något som heter Taatit Rugs. Air Max Tailwind 7 Goedkoop Det är en slags ryamatta som användes som täcke. Stora museet, Shetland Museum and Archives har haft en stor utställning med dessa mattor i sommar. Denna matta är relativt nygjord men efter gammalt mönster. Nike Air Max Heren P1000779Dessa mattor gjordes i två sektioner och enligt en del berättelser gjordes de båda halvorna som bröllopsgåva, av de två familjer vars barn skulle gifta sig. Det var heller inte ovanligt att det var män som sydde mattorna. Nike Air Max 90 BR Dame Taatit Rugs have been on display at the Shetland Museum and Archives this summer. Wonderful rugs that were used as bedding. Nike Air Max 2014 Dame Shetland Textile Museum also have a few of these rugs in their collection and this one is on display there. Not only rugs are on display, beautyful old jumpers as well as the one in the picture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *