Åter på Shetland – Back on Shetland

Tillbaka på det lilla Shetland Textile Museum på den lilla ögruppen norr om Skottland och väster om Norge. Museet öppnar i morgon för sommarsäsongen så denna vecka har varit fylld av iordningställande! Mer om utställningarna kommer i nästa blogginlägg tillsammans med lite bilder.

mourning scarfBilden visar en mourning scarf, en svart scarf som används vid begravningar. Den ena långsidan har ofta en fin liten bård, medan den andra långsidan har hål genom vilka man trär ett svart sidenband  och sedan drar ihop scarfen runt halsen så den ligger vackert över axlarna. Just denna kommer att säljas i museets lilla shop.

 

Muckle RoeFrån det ena till det andra… Stränderna här på Shetland är härliga att besöka. Inte för bad och sol utan för det dramatiska landskapet och möjligheten att vara sakletare. Idag tog vi ett par timmars paus och for till Muckle Roe  och vandrade på stranden, picknickade och bara njöt av eftermiddagen.

 

Back on Shetland and Shetland Textile Museum. Will write more  about the museum in the next post.

The top picture shows a mourning scarf with a silk ribbon to pull the scarf tight around the neck thus making it fall nicely over the shoulders. This one will be sold in the museum shop.

Took a few hours off this afternoon and had a picknick on a beach on Muckle Roe, one of the smaller islands. The beaches on Shetland are wonderful, maybe not for sunbathing and swimming but for the spectacular landscape and the possibility to be a beachcomber and find pretty pieces of driftwood, shells and stones shaped bu the ocean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *