Examens utställning – Degree show

På mitt lilla museum kan man, som jag skrivit tidigare, se elevarbeten från College. Dessa studenter har studerat textil och design i tre år och har verkligen gjort fantastiska saker. Dorothy Frazer har maskinstickat klänningar med olika sorters dekorationer, Kirsty Nicholsson visar en kofta inspirerad bl a fisketröjornas mönstring. Något som inte syns så väl på min bild. Joyce Leask har hittat på variationer på halsdukar som också kan användas som mössa, inspirerat naturligtvis av Fair Isle mönster.

Dorothy FrazerKirsty Nicholson

 

 

 

 

Joyce Leask

 

 

 

 

 

 

I nästa inlägg ska ni få se några vackra vävda arbeten av ytterligar tre studenter.

Shetland College has many talented students, Dorothy Frazer designed the dresses, Kirsty Nicholson did the cardigan and Joyce Leask disigned a new variation on the scarf theme. Lovely items that we are proud to be able to display at the Shetland Textile Museum.

In the next post I will show the beautyfully woven items that three other students have designed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *