Brist på fint väder – Wish for better weather

Shetland lider brist på värme, alltså i vädret! Var uppe en stund i natt – +4 grader. Lär vara lika illa i norra Sverige. Men vi har inte gett upp hoppet, snart vänder det….

Men när det är kallt, regnigt och vinden tjuter runt hörnen kan man alltid sticka. Mina sockar är P1000764färdiga och blev riktigt bra. Vidden gör att det finns gott om plats för jeansen. Tänker att de måste vara sköna för i riktigt kallt väder, alltså norra Sverige vinter väder.

Stickar just nu på ett par fingervantar med ett garn från Fait Isle. Kathy Coull, bosatt på Fair Ilse skickar ullen från sina får till ett litet spinneri i England och får tillbaka ett riktigt mysigt garn.P1000766

 

 

Garn i så små upplagor blir naturligtvis lite dyrt så man stickar inte direkt några tröjor. Men ett par fingervantar räcker pengarna til…

 

The weather on Shetland isn’t the best right now. Cold, windy and today lots of heavy showers. Not much else to do than knit. My wide socks are done and I like the way you get your jeansbottoms tucked in.

Kathy  Coull on Fair Isle lets a small spinning mill spin the fleece from her sheep and that gives a really nice yarn that I’m making a pair of gloves with.

 

 

 

One thought on “Brist på fint väder – Wish for better weather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *